Fuerteventura


Dit keer geen sappige vakantieverhalen of cruciale missers, tot nog toe gaat het allemaal op rolletjes. Onze januarivakantie gaat dit jaar naar Fuerteventura, Canarisch Eiland. Voor ons de eerste maal dat we het eiland bezoeken.
We verblijven midden op het eiland, in het dorpje Antigua. Rustig hotel, aardige eigenaren en mooie uitvalsbasis in de ontdekkingsreizen die we normaal gesproken maken tijdens onze vakanties.
We willen het eiland zien, beleven, voelen, weten hoe het leven is. Dat gaat eigenlijk niet in een week, maar wie zijn ogen de kost geeft...
Het is idyllisch allemaal, mooie plekjes, januari, dus geen hoogseizoen.
De Toyota Aygo heeft het lastig met ons, maar brengt ons waar we heen willen.
Wie beter kijkt ziet dat het eiland al aardig ontwikkeld is in toeristische richting, sommige dorpen bestaan niet meer, alleen de naam is nog overeind. Voor de rest zijn de woorden resort, hotel, restaurant van toepassing.
Andere plekjes lijken door de tijd onaangeroerd. Precies de plekjes die we zoeken. Het leven moet er hard zijn. Werkzaam zijn in de toeristenindustrie trouwens ook. 
Al met al hebben we een mooie week hier, genoeg authentieke plekjes kunnen vinden die ons het gevoel geven op Fuerteventura te zijn geweest. 
Hoogtepunten"El Cotillo is toeristisch maar lijkt onaangedaan, de ritten door de heuvels zijn prachtig, de kusten aan de west en noordzijde zijn adembenemend mooi. In de binnenlanden is voor een prikkie goed te eten, er zijn dan zeker gerechten te krijgen die bij het eiland horen en niet zijn ingegeven door toerisme, plateservice en meer van zoiets. We vragen ons alleen af hoe lang nog.....
Fuerteventura, wat ben je mooi!

Reacties